Lisztérzékeny cikkek

LisztérzékenyLisztérzékenyliszterzekeny.lap.hu/9-99hu16987225222005-05-28 13:07:052023-10-31 04:22:02EGGEGGCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2005
Hirdetés

Meghatározás

A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával. Bár a búza az élelmiszerek fehérjetartalmának jelentős részét teszi ki, bizonyos emberek érzékenyek a gluténra és ezért nem fogyaszthatják.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Lisztérzékeny cikkek
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés 
Átvettem: 2008.07.08.